Stomerij Bos - wasvoorschriften voor uw kleding.

Wasvoorschriften

Toch wel handig om te weten

Wassen

Het getal in de wastob geeft de hoogst toelaatbare temperatuur aan; deze mogen niet worden overschreden. Tot de gewone wasprogramma's behoren ook E-,spaar- en halve wasjesprogramma's.

Anti-kreukprogramma's:
Dit geldt voor artikelen die synthetischevezels bevatten en/of kreukherstellend zijn gemaakt. De machine beladen met de helft van het maximale gewicht.

Handwas lauw of koud.

Wolwas in de machine:
alleen volgens programma's die zijn goedgekeurd door het Internationale Wol Secretariaat (IWS). Belading: één derde tot één vierde van het maximale gewicht. Temperatuur eventueel tot 40 graden. Let op: wol kan (ernstig) krimpen bij reinigen in water (zoals in uw wasmachine). We raden u daarom aan om wolle kleding naar uw stomerij te brengen.

Stomen = dry clean = chemisch reinigen

De letter in de cirkel geeft het te gebruiken reinigingsmiddel aan en is vooral bedoeld voor de stomerij. Reinigen van kleding met een F in de cirkel is bij veel stomerijen nauwelijks mogelijk. Door onze ervaring en vakkennis is dit echter bij stomerij Bos geen probleem.

Artikelen met P of F in de cirkel kunnen meestal niet worden ontvlekt met tetra of tri.

Streep onder de cirkel:
Lichte belading, hoge vlotverhouding, weinig mechanishe beweging, korte reinigings- spoel- en centrifugeertijden.

Voor al deze kledingstukken geldt: geen water toevoegen.

Stomerij Bos - wasvoorschriften voor uw kleding.

Het etiket geeft een aanbeveling voor de juiste behandeling van het artikel waarop het is aangebracht. Het mag niet worden verward met een garantie hoe de textiel zich in het gebruik zal gedragen.