Pantalons, broeken, overhemden, kostuums en andere kleding voelt zich helemaal thuis bij Stomerij Bos. Daarnaast reinigen we woningtextiel als gordijnen, tapijten, (tuin)kussens, dekbedden en veel meer.

Stomerij Bos in Valkenswaard

Hart voor uw kleding.

Streven naar het optimale resultaat

Bij Stomerij Bos in Valkenswaard staat kwaliteit voorop. In ons ambachtelijk bedrijf wordt ieder kledingstuk handmatig behandeld, om zo een optimaal resultaat te garanderen. Wij doen ons best om ieder kledingstuk er weer zo goed als nieuw uit te laten zien.

Innovatie

Door onze jarenlange ervaring en vakmanschap te combineren met innovatieve oplossingen bent u verzekert van de perfecte reiniging.

Zo is Stomerij Bos de eerste stomerij ter wereld die is overgestapt op System K4 voor de reiniging van uw kleding. En met goede resultaten. De verwijdering van vlekken is beter en uw kleding ruikt frisser. De karakteristieke 'per'-lucht die u soms bij andere stomerijen ruikt heeft u dus gegarandeerd niet bij ons!

Solvon K4 is ook huidvriendelijk. Geen huid-irritatie en geen droge huid. Ook mensen met problemen met de luchtwegen zijn enthousiast! Kom eens langs en ervaar het verschil, dan wilt u nooit meer anders.

Ook is binnen de stomerij een uniek procede ontwikkeld om bacterien en huisstofmijt uit uw dekbed te verwijderen, ideaal als u hiervoor allergisch bent!

Stomerij Bos is continue bezig om u de beste behandeling te kunnen bieden: 'hart voor kleding' dus.

Stomerij Bos in Valkenswaard en Dommelen is sterk betrokken bij lokale (sport)verenigingen, zoals v.v. de Valk en v.v. Valkenswaard. De Bos Penalty Bokaal bij voetbalvereniging de Valk is een van de vele evenementen die wij ondersteunen. Lokaal betrokken en in het hart van Valkenswaard dus.

Lokaal betrokken

Stomerij Bos is actief betrokken bij diverse activiteiten, onder andere van voetbal vereniging (V.V.) de Valk en V.V. Valkenswaard. Ook ondersteunen wij stichting nieuwe levenskracht, carnaval en diverse verenigingen.

Ook is er de Stomerij Bos Penaltybokaal, waarbij de jeugdteams van V.V. de Valk bij de thuiswedstrijden van het eerste team strijden om een plek in de finale en de felbegeerde beker.

Wij hebben hart voor uw kleding. Met meer dan 100 jaar ervaring zit Stomerij Bos ook in het hart van Valkenswaard en Dommelen. Natuurlijk komen ook veel klanten uit Waalre, Veldhoven, Aalst, Eersel, Bladel en Hapert naar de stomerij.

In het hart van Valkenswaard

Stomerij Bos ligt midden in het hart van Valkenswaard, aan de Dommelseweg 38, op nog geen 5 minuten wandelen vanaf de markt.

Dankzij de hoge kwaliteit die wij aan ieder kledingstuk schenken en het vakmanschap van ons personeel zijn we een begrip geworden in Valkenswaard en omstreken. We doen dan ook iedere dag ons best om dit te behouden.

Historie

Ons familiebedrijf bestaat al sinds 1897. In dit jaar startte Jan Bos zijn kleermakerij in Gemert. In 1934 verhuisde zijn zoon, Cor Bos, het bedrijf naar de Hazestraat in Valkenswaard. Naast kledingmakerij verzorgde hij ook het wassen van kleding voor zijn klanten.

Cor Bos met zijn bezorgdienst in Valkenswaard. Het spoor dat op de foto nog te zien is loopt niet meer door Waalre en Valkenswaard naar Belgie, maar de kwaliteit en service is nog steeds aanwezig. Ook met halen en bezorgen.

Bij het overlijden van Cor Bos in 1963 werd de kledingmakerij overgenomen door zijn toen 21-jarige zoon Jan Bos. Onder zijn leiding werd het bedrijf voortgezet als 'Stomerij de Iris'. Jan kreeg na zijn huwelijk met Ria drie kinderen: Edwin, Michiel en Saskia en de naam van het bedrijf veranderde in de 'Eerste Valkenswaardse Stoomwasscherij Jan Bos & Zn'.

Tijdens deze periode van meer dan 100 jaar heeft kwaliteit en vakmanschap altijd voorop gestaan. Niet voor niets is ons bedrijf dan ook uitgegroeid tot een begrip in Valkenswaard en omstreken. Nog steeds komen klanten uit de gehele kempen en ver daar buiten naar Valkenswaard om hun kleding te brengen.

Zo zit Stomerij Bos niet alleen in het hart van Valkenswaard, maar hebben we dan ook al meer dan 100 jaar hart voor uw kleding.

Jan Bos met zijn bezorgauto. De haal- en bezorgdienst van de stomerij en wasserij, toen nog werkend als stomerij de Iris. De naam is inmiddels veranderd in de Eerste Valkenswaardse Stoom-wasserij Jan Bos en Zn, maar de kwaliteit en service zijn nog steeds uniek. Kom gerust eens naar de Dommelseweg en ervaar het gevoel van luxe.

Foto: Jan Bos voor de bestelwagen van zijn stomerij in de Haagstraat te Valkenswaard - 1963