Wij hebben hart voor uw kleding. Met meer dan 100 jaar ervaring zit Stomerij Bos ook in het hart van Valkenswaard en Dommelen. Natuurlijk komen ook veel klanten uit Waalre, Veldhoven, Aalst, Eersel, Bladel en Hapert naar de stomerij.

Stomerij Bos in Valkenswaard

Al meer dan 100 jaar hart voor uw kleding.

Historie

Ons familiebedrijf bestaat al sinds 1897. In dit jaar startte Jan Bos zijn kleermakerij in Gemert. In 1934 verhuisde zijn zoon, Cor Bos, het bedrijf naar de Hazestraat in Valkenswaard. Naast kledingmakerij verzorgde hij ook het wassen van kleding voor zijn klanten.

Cor Bos met zijn bezorgdienst in Valkenswaard. Het spoor dat op de foto nog te zien is loopt niet meer door Waalre en Valkenswaard naar Belgie, maar de kwaliteit en service is nog steeds aanwezig. Ook met halen en bezorgen.

Bij het overlijden van Cor Bos in 1963 werd de kledingmakerij overgenomen door zijn toen 21-jarige zoon Jan Bos. Onder zijn leiding werd het bedrijf voortgezet als 'Stomerij de Iris'. Jan kreeg na zijn huwelijk met Ria drie kinderen: Edwin, Michiel en Saskia en de naam van het bedrijf veranderde in de 'Eerste Valkenswaardse Stoomwasscherij Jan Bos & Zn'.

Tijdens deze periode van meer dan 100 jaar heeft kwaliteit en vakmanschap altijd voorop gestaan. Niet voor niets is ons bedrijf dan ook uitgegroeid tot een begrip in Valkenswaard en omstreken. Nog steeds komen klanten uit de gehele kempen en ver daar buiten naar Valkenswaard om hun kleding te brengen.

Zo zit Stomerij Bos niet alleen in het hart van Valkenswaard, maar hebben we dan ook al meer dan 100 jaar hart voor uw kleding.

Jan Bos met zijn bezorgauto. De haal- en bezorgdienst van de stomerij en wasserij, toen nog werkend als stomerij de Iris. De naam is inmiddels veranderd in de Eerste Valkenswaardse Stoom-wasserij Jan Bos en Zn, maar de kwaliteit en service zijn nog steeds uniek. Kom gerust eens naar de Dommelseweg en ervaar het gevoel van luxe.

Foto: Jan Bos voor de bestelwagen van zijn stomerij in de Haagstraat te Valkenswaard - 1963