Onze behandeling staat garant voor een optimale kwaliteit van uw stoomgoed. Uw overhemden, kostuums en delicate kleding zijn dus bij onze stomerij en wasserij in goede handen.

De behandeling

Wat gebeurd er met uw kleding?

Uw kleding wordt bij stomerij Bos gereinigd met moderne apparatuur. Hierdoor dragen we zorg voor een lage belasting op het milieu en een optimale reiniging.

Een belangrijk deel van het reinigingsproces is echter ook handwerk. Daarom is het goed om te weten dat Stomerij Bos al meer dan 50 jaar de kwaliteitsstomerij is voor Valkenswaard en omstreken. Met onze ruime ervaring kunt u er dus vanuit gaan dat uw kleding bij Stomerij Bos in Valkenswaard altijd de beste behandeling krijgt!

1: Ontvangst van kleding

Ieder kledingstuk wordt nagekeken. We bekijken de beste behandelmethode en of er vlekken in de kleding zitten die extra aandacht nodig hebben. Als we weten dat uw kledingstuk een lastig te behandelen stof is of een moeilijk te verwijderen vlek bevat, dan bespreken we dit al direct met u. Tot slot wordt uw kleding voorzien van een etiket, waaraan het tijdens de verdere behandeling voor ons herkenbaar is.

Nadat de beste behandelmethode voor uw kleding is bepaald wordt deze gesorteerd. Naast de gekozen behandeling wordt hierbij ook gelet op de kleur.

2: Voorbehandelen van vlekken

Als er speciale vlekken in de kleding zitten worden deze eerst voorbehandeld (detacheren). Bij deze voorbehandeling gebruiken wij speciale apparatuur en vloeistoffen om de vlek te kunnen verwijderen. Het is hierbij dan ook nuttig als we weten hoe de vlek is ontstaan. Natuurlijk is een goede vakkennis over de samenstelling van de stof en de juiste behandeling hiervan zeer belangrijk. Afhankelijk van de vlek wordt gekeken naar de beste behandeling. Sommige vlekken worden bijvoorbeeld pas verwijderd nadat uw kleding in de machine is behandeld.

3: De reiniging

Voor de reiniging van uw kleding maken we bij Stomerij Bos gebruik van moderne apparatuur. Een speciale, computergestuurde reinigingsmachine wordt gevuld en afhankelijk van de trommelinhoud wordt vervolgens een reinigingsprogramma gekozen om vuil uit het textiel te spoelen. Hierbij maken we gebruik van een speciaal oplossingsmiddel dat de vlekken verwijderd zonder het weefsel aan te tasten. Hierbij treed geen verkleuring of krimp of, zoals bij het wassen met water vaak het geval is.

Na de reiniging wordt uw kleding in de trommel gedroogd tot het laatste oplosmiddel eruit verdwenen is. Het oplosmiddel wordt opgevangen, gedestilleerd en voor hergebruik geschikt gemaakt. Op deze manier wordt niets verspild.

4: Nabehandeling

Als uw kleding uit de reinigingsmachine komt wordt deze opgehangen en gecontroleerd op vlekken. De vlekken dit niet tijdens de voorbehandeling of reiniging zijn verwijderd worden nu aangepakt.

5: Strijken en persen

Om ervoor te zorgen dat kleding er na behandeling weer 'als nieuw' uitziet wordt deze vakkundig in vorm gebracht. Daarbij wordt gebruik gemaakt van speciale apparaten zoals een pers en een stoompop, waarmee stoom door het textiel wordt geblazen (vandaar de naam stomerij). Door deze werkwijze wordt de vorming van eventuele glansplekken vrijwel uitgesloten. Deze afwerking is vrij arbeidsintensief en vraagt de nodige kennis van zaken.

6: Nacontrole en inpakken

Voordat uw kleding in de winkel komt te hangen controleren we nogmaals of alle vlekken verwijderd zijn en het kledingstuk netjes is afgewerkt. Als er onverhoopt toch nog vlekken in uw kleding blijken te zitten wordt in de meeste gevallen besloten voor een alternatieve behandeling. Uw kleding wordt dan nogmaals voorbehandeld, gereinigd en gestreken.

Pas als uw kleding helemaal is goedgekeurd komt deze bij onze stomerij in de winkel te hangen. Aan de hand van het eerder aangebrachte etiket wordt uw kleding voor u gereed gehangen of gelegd. Op de afgesproken tijd kan uw kleding weer fris en schoon door u worden opgehaald!